Les Eleveurs | Halle

In welke restaurants eet tweesterrenchef Pascal Devalkeneer van restaurant Le Chalet De La Forêt? In zijn top 5 staat onder andere restaurant Les Eleveurs in Halle.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘Nog zo’n restaurant dat al jaren meegaat. De familie De Brouwer baat dit restaurant met hotel al uit sinds 1897, toen hier vooral paardenfokkers zaken kwamen doen. Andy, de vierde generatie, is een geweldig goeie zaalman en hij weet goed het evenwicht te vinden tussen traditie, continuïteit en vernieuwing. Met Michel Borsy heeft hij ook een goede chef: hij heeft nog bij mij gewerkt. Hij brengt hier een mooie afwisseling van klassiekers, zoals patrijs in wijnblad, en eigen gerechten, zoals wilde eend met kruiden uit het Midden-Oosten.’

Advertentie

Pascal Devalkeneer

Kort gegaarde zonnevis, smeltende venkel, jus van bouillabaisse, lak van anijs. Het is een van die gerechten die de voorliefde voor groenten en mediterrane smaken van Pascal Devalkeneer tonen. In zijn karaktervilla aan de rand van het Zoniënwoud in Ukkel legt hij met bijzondere plantenbereidingen heel eigen accenten bij dure ingrediënten.

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer