Little Bún | Antwerpen

In welke restaurants eet tweesterrenchef Maarten Bouckaert van Castor? In zijn top 5 staat onder andere restaurant Little Bún in Antwerpen.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘Hao Truong ken ik al vele jaren, sinds ze bij haar zus Quyên werkte in Little Asia in Brussel. Little Bún is een leuke casual zaak, waar je aan de toog snel uitstekende streetfood en noodlesoepen kunt eten. Ik hou van hun aanpak: het is de authentieke Vietnamese keuken, maar de Zeeuwse chef Huibrecht Berends werkt met lokale producten en noordzeevis. Hij bewijst dat exotisch koken niet betekent dat je ingrediënten moet invoeren van de andere kant van de wereld.’

Advertentie
Advertentie

Maarten Bouckaert

De voormalige souschef van Hof van Cleve toont zijn geraffineerde stijl in zijn restaurant Castor in Beveren-Leie. Maarten Bouckaert heeft een bijzonder talent om met combinaties van smaakmakers bekende associaties nieuw leven in te blazen: zo weeft hij saffraan en curry in een gerecht van zeetong en artisjok.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer