Lounge de la Villa Lorraine | Brussel

In welke restaurants eet tweesterrenchef Pierre Résimont van restaurant L'Eau Vive? In zijn top 5 staat onder andere restaurant Lounge de la Villa Lorraine in Brussel.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘Natuurlijk is het gastronomisch restaurant van de Villa Lorraine top, maar ik kom graag in de kleine lounge die rond de bar gebouwd is. Daar eet je op een ontspannen manier gerechten die ook door chef Yves Mattagne bedacht zijn, maar die je als fusionkeuken kunt omschrijven. Een ceviche, sushi met crispy rice, krokante nobashigarnaal met chimichurri: Yves haalt zijn inspiratie uit de hele wereld. Bijna alle gerechten zijn ontworpen om te delen. Ook dat draagt bij tot de gezelligheid. Tegelijk is het niveau hier heel hoog – ik vind eerlijk gezegd niet dat het veel moet onderdoen voor het gastronomische restaurant.’

Advertentie

Pierre Résimont

Een voormalige molen langs een zijriviertje van de Maas is het charmante decor voor de genereuze gerechten van een van de allerbeste chefs in Wallonië: Pierre Résimont. Rond zijn gastronomisch restaurant L’Eau Vive heeft de fan van de vernieuwende klassieke productkeuken inmiddels een klein imperium uitgebouwd.

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer