Maritime | Antwerpen

In welke restaurants eet tweesterrenchef Bart De Pooter van restaurant Pastorale? In zijn top 5 staat onder andere restaurant Maritime in Antwerpen.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘Ik hou van zaken die de tand des tijds hebben doorstaan en gewoon blijven doen waar ze heel goed in zijn. Hier kom ik graag voor een gezellige avond, in hartje stad: een pot mosselen, een fles goeie wijn… meer moet dat niet zijn. Zaken als deze mogen eens vaker in de kijker worden gezet.’

Advertentie

Bart De Pooter

Het kwam als een verrassing toen chef Bart De Pooter vorige week bekendmaakte dat hij eind dit jaar Pastorale zal sluiten, het restaurant dat hij in 1992 in een voormalige pastorie begon. De finesse waarmee De Pooter al dertig jaar lang nobele producten aan de nieuwste modetrends koppelt, leverde hem twee Michelinsterren op. Eind dit jaar opent hij op het Eilandje in Antwerpen een ambitieus restaurantconcept waar vis centraal staat en dat Vis van A zal heten.

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer