Maru | Elsene

In welke restaurants eet tweesterrenchef Pascal Devalkeneer van restaurant Le Chalet De La Forêt? In zijn top 5 staat onder andere restaurant Maru in Elsene.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘Dit is een sympathiek adres om kennis te maken met de Koreaanse keuken. Ik kom hier graag op zondagavond met het gezin, om het weekend gezellig af te sluiten. Ik zie veel klanten hier de bibimbap bestellen, een hete bowl met rijst, groenten en met het mes gesneden tartaar van bavette. Ook de bulgogi is een aanrader: op een Koreaanse tafelbarbecue grill je dan zelf verschillende soorten gemarineerd vlees. Maar wij laten gastvrouw Kyky voor ons kiezen: we komen altijd blij buiten.’

Advertentie

Pascal Devalkeneer

Kort gegaarde zonnevis, smeltende venkel, jus van bouillabaisse, lak van anijs. Het is een van die gerechten die de voorliefde voor groenten en mediterrane smaken van Pascal Devalkeneer tonen. In zijn karaktervilla aan de rand van het Zoniënwoud in Ukkel legt hij met bijzondere plantenbereidingen heel eigen accenten bij dure ingrediënten.

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer