Mico & Jon | Antwerpen

In welke restaurants eet tweesterrenchef Nick Bril van restaurant The Jane? In zijn top 5 staat onder andere restaurant Mico & Jon in Antwerpen.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘Ik ben een grote fan van de Chinese keuken. Voor authentieke sichuangerechten is Ni Shifu in het Antwerpse Chinatown niet te kloppen, voor een moderne versie ga ik graag naar Mico & Jon. Ze hebben een heel eigen stijl ontwikkeld – ‘progressive Asian’ noemen ze het zelf – en ze worden almaar creatiever in het mixen van oost en west, traditioneel en modern. Hun Japanse melkbrood moet je geproefd hebben.’

Advertentie
Advertentie

Nick Bril

Hij begon zijn carrière in de schaduw van Sergio Herman, maar de Nederlandse chef Nick Bril heeft toch maar mooi op eigen kracht twee sterren veroverd voor The Jane. In het flitsende designrestaurant in een voormalige kapel serveert hij ragfijne, bewerkelijke gerechten met veel details.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer