Mirazur | Menton

In welke restaurants eet sterrenchef Karen Torosyan van Bozar Restaurant? In zijn top 5 staat onder andere restaurant Mirazur in Menton.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘De voorbije zomer waren we op vakantie in het zuiden van Frankrijk en ik wilde absoluut dat mijn twee dochters hier mee naartoe kwamen: voor mij hoort kennismaken met een driesterrenrestaurant bij hun opvoeding. Met dat fantastische uitzicht op zee en de ontspannen sfeer die er hangt, was het ook een goede keuze: je bent hier ver verwijderd van het chique gedoe van de Parijse toprestaurants. Mauro Colagreco is verkozen geweest tot beste chef van de wereld, maar hij blijft sympathiek en heel naturel, zoals zijn keuken eigenlijk. Veel groenten komen uit zijn eigen moestuin, een passie van de chef. Die groentegerechten zijn fenomenaal, ze tonen dat de chef veel meer in huis heeft dan zijn beroemde signatuurgerecht rond rode biet en kaviaar.’

Advertentie
Advertentie

Karen Torosyan

De Armeniër Karen Torosyan heeft een indrukwekkende tocht gemaakt sinds hij op zijn dertiende begon te werken in een fastfoodrestaurant in de Georgische hoofdstad Tbilisi. Met zijn unieke vakmanschap heeft de chef het voormalige restaurant van cultuurtempel Bozar omgeturnd tot een van de beste restaurants van Brussel.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer