My Tannour | Elsene

In welke restaurants eet tweesterrenchef David Martin van restaurant La Paix? In zijn top 5 staat onder andere restaurant My Tannour in Elsene.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘Georges Badghi Sar heeft het goede idee gehad een restaurant te beginnen rond de huiselijke keuken en het streetfood dat hij kent van zijn thuisland Syrië. De naam van zijn restaurant verwijst naar de tannour, de oven waarmee ze overal in het Midden-Oosten die platte broodjes bakken. De kwaliteit van dat brood is voor mij een reden om hier een echte falafel te eten, een wrap met aubergine en gegrilde groenten of een versie met gerookt lamsvlees. Bovendien is het allemaal heel betaalbaar. De chef is ook een goed zakenman: de eerste My Tannour is in Elsene, maar intussen zijn er al drie andere vestigingen in en rond Brussel bijgekomen.’

Advertentie

David Martin

Fransman David Martin leerde de grote gastronomie kennen als kok bij Alain Passard van l’Arpège in Parijs. Daarna week hij uit naar Brussel, waar hij van La Paix een high-endrestaurant maakte dat al snel geknuffeld werd door de gidsen. Martin weet met krab en koffie of citroen, kaviaar en langoustine gerechten met een zelden geproefde intensiteit te maken.

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer