Nils | Koksijde

In welke restaurants eet tweesterrenchef Stéphane Buyens van Hostellerie Le Fox? In zijn top 5 staat onder andere restaurant Nils in Koksijde.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘Een talent bij mij in de buurt is Nils Van Dievoet. Zijn schoonouders hebben een boetiekhotel en op het gelijkvloers baat Nils een klein restaurant uit. Het is een jonge gast, maar toch kookt hij heel zuiver, zonder veel poespas. Zijn degustatiemenu’s zitten evenwichtig in elkaar. Zijn vrouw Sofie staat in de zaal. Een goed voorbeeld van hoe je met amper personeel toch een knap gastronomisch restaurant kunt neerzetten.’

Advertentie
Advertentie

Stéphane Buyens

Al 35 jaar staat er minstens één ster achter zijn naam – sinds 2005 twee – en  dat maakt van Stéphane Buyens een zeldzame topchef die alle hypes overleefd heeft. Je proeft dat deze kok uit De Panne uit een roemrijke horecafamilie stamt. Zijn Hostellerie Le Fox omvat ook een boetiekhotel.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer