Nintai | Marbella

In welke restaurants eet tweesterrenchef Stéphane Buyens van Hostellerie Le Fox? In zijn top 5 staat onder andere restaurant Nintai in Marbella.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘Aan een houten toog waar amper twaalf mensen kunnen zitten, krijg je veel beleving rond gerechten die Japans geïnspireerd zijn, maar die ik toch voorbeelden vind van de fusionkeuken. Hun dashi is top en ze grillen paling boven houtskool. Het is de tweede zaak van Skina, een topgastronomisch restaurant in het oude centrum van Marbella. Je kiest uit twee degustatiemenu’s en dan laat je alles over aan de chefs aan de andere kant van de toog. Mooie sakekaart en interessante wijnen per glas: ik heb hier een witte tempranillo gedronken. Sinds eind 2021 hebben ze een Michelinster.’

Advertentie

Stéphane Buyens

Al 35 jaar staat er minstens één ster achter zijn naam – sinds 2005 twee – en  dat maakt van Stéphane Buyens een zeldzame topchef die alle hypes overleefd heeft. Je proeft dat deze kok uit De Panne uit een roemrijke horecafamilie stamt. Zijn Hostellerie Le Fox omvat ook een boetiekhotel.

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer