Olijfboom | Veurne

In welke restaurants eet tweesterrenchef Stéphane Buyens van Hostellerie Le Fox? In zijn top 5 staat onder andere restaurant Olijfboom in Veurne.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘Ik ben een grote fan van een goede, simpele productkeuken. Die vind je hier, in een wat ouderwets decor met een open keuken. Er ligt nog klassiek zilverwerk op tafel. Ze kloppen een béarnaise à la minute en een slibtong bakken ze in goede boter. De frietjes zijn kraakvers. Oldskool, maar zalig: ik vind dat het allemaal veel charme heeft. De wijnkaart is subliem. Een tof adres als je jezelf wilt trakteren op een genereus gerecht met een mooie fles.’

Advertentie
Advertentie

Stéphane Buyens

Al 35 jaar staat er minstens één ster achter zijn naam – sinds 2005 twee – en  dat maakt van Stéphane Buyens een zeldzame topchef die alle hypes overleefd heeft. Je proeft dat deze kok uit De Panne uit een roemrijke horecafamilie stamt. Zijn Hostellerie Le Fox omvat ook een boetiekhotel.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer