Osteria Bolognese | Elsene

In welke restaurants eet sterrenchef Karen Torosyan van Bozar Restaurant? In zijn top 5 staat onder andere restaurant Osteria Bolognese in Elsene.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘De beste tagliatelle al ragù ooit heb ik hier gegeten. Ragù is een saus die oorspronkelijk uit Bologna komt, maar die weinig of niks te maken heeft met wat Belgen ‘spaghetti bolognaise’ noemen. Veel gerechten hier verwijzen naar specialiteiten uit Bologna en de regio Emilia-Romagna. Zo is hun charcuterie top. Het enige lastige is dat hun sluitingsdagen overeenkomen met de mijne, zodat ik hier te weinig kom. Maar zodra ik kan, ga ik nog eens een keertje ragù eten.’

Advertentie
Advertentie

Karen Torosyan

De Armeniër Karen Torosyan heeft een indrukwekkende tocht gemaakt sinds hij op zijn dertiende begon te werken in een fastfoodrestaurant in de Georgische hoofdstad Tbilisi. Met zijn unieke vakmanschap heeft de chef het voormalige restaurant van cultuurtempel Bozar omgeturnd tot een van de beste restaurants van Brussel.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer