Pistolet Original | Brussel

In welke restaurants eet sterrenchef Karen Torosyan van Bozar Restaurant? In zijn top 5 staat onder andere restaurant Pistolet Original in Brussel.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘Valerie Lepla is gepassioneerd door lekker eten en heeft met haar pistolets op een heel kwalitatieve manier een Brussels-Belgische traditie nieuw leven ingeblazen. Haar broodjes zijn lekker en krokant en het beleg is goed gemaakt. Er zijn verschillende verkooppunten, maar voor mij is de vestiging op de Zavel de dichtstbijzijnde. Soms ga ik voor een klassieker, de pistolet met gehakt en pickles, soms voor een meer onverwachte combinatie, zoals de gepaneerde kip met dragonmayonaise. Zelfs een belegde pistolet kan origineel zijn.’

Advertentie
Advertentie

Karen Torosyan

De Armeniër Karen Torosyan heeft een indrukwekkende tocht gemaakt sinds hij op zijn dertiende begon te werken in een fastfoodrestaurant in de Georgische hoofdstad Tbilisi. Met zijn unieke vakmanschap heeft de chef het voormalige restaurant van cultuurtempel Bozar omgeturnd tot een van de beste restaurants van Brussel.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer