Pont Neuf | Antwerpen

In welke restaurants eet driesterrenchef Viki Geunes van restaurant Zilte? In zijn top 5 staat onder andere restaurant Pont Neuf in Antwerpen.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘Een fijne aanwinst op het Eilandje is deze nieuwe zaak van twee ervaren rotten in de horeca. Het is een restaurant met een ziel, waar alles goed zit. Tommy (Bocklandt, nvdr.) heeft bakken maturiteit en ervaring en dat merk je: dit is een klassieke keuken, tot in de puntjes verzorgd, met producten die in ere worden gehouden. Ik eet hier graag no-nonsensegerechten zoals tarbot, of een patatje met garnaal en kaviaar. De bediening en de sfeer zitten ook helemaal juist, dankzij de warmte en het enthousiasme van Dominique (Leroy, nvdr.), die een ongelooflijke gastvrouw is. Gelukkig wonen we vlakbij en hoeven we hier niet met de auto naartoe, want ook de wijnkaart is top.’

Advertentie

Viki Geunes

Autodidact Viki Geunes kende naar eigen zeggen het verschil niet tussen een kwartel en een eend toen hij aan de slag ging als kok. In Zilte kookt hij met luxeproducten, aangevuld met exotische smaakmakers als freekeh en leche de tigre. Begin 2021 haalde de chef de derde ster binnen waar hij zo hard naar had gestreefd.

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer