In welke restaurants eet tweesterrenchef Michaël Vrijmoed van restaurant Vrijmoed? In zijn top 5 staat onder andere restaurant RØK in Gent.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘Alles aan dit concept klopt: de ligging in de nieuwe levendige buurt aan Dok Noord, het gedreven team, de link met de stadsbrouwerij. Alle gerechten worden hier op de barbecue bereid, en dat lijkt misschien simpel, maar het vergt veel kunde van de chef. Een tijdje geleden hebben we met onze ploeg hier een teambuilding gedaan, en alles was top. Het is gewoon een fijne plek om met vrienden een zaterdagavond door te brengen, ook dankzij de bieren die de Dok Brewing Company ter plekke brouwt en waarvan er altijd dertig op tap staan.’

Advertentie
Advertentie

Michaël Vrijmoed

Hij werkte jarenlang bij ’t Laurierblad en Hof van Cleve, maar al onmiddellijk nadat Michaël Vrijmoed in 2013 in het centrum van Gent zijn eigen restaurant opende, verleidde hij foodies met zijn aparte stijl. Als een van de beste groenterestaurants van België serveert hij avant-gardegerechten die het hoofdproduct zelden uit het oog verliezen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer