Reale | Castel di Sangro

In welke restaurants eet tweesterrenchef Bart Desmidt van restaurant Bartholomeus? In zijn top 5 staat onder andere restaurant Reale in Castel di Sangro in Italië.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘Ik ben niet het soort chef dat de wereld afreist op zoek naar inspiratie of de nieuwste trends: al die hypes zijn niet aan mij besteed. Maar van Reale, in de bergen van de Abruzzen, was ik toch onder de indruk. In een klooster uit de zestiende eeuw brengt Niko Romito gerechten die er simpel uitzien, maar veel diepgang hebben, zoals eend met gerookte eendenconsommé, forel met amandel en laurier en watermeloen met tomaat. Het is een productkeuken zonder al te veel gedoe, maar je proeft dat er heel veel werk in gestoken is. Dat is uiteindelijk wat me zelf het meest interesseert en wat ik zelf ook probeer te brengen.’

Advertentie
Advertentie

Bart Desmidt

Veel ervaring had Bart Desmidt niet toen hij de speelgoedwinkel van zijn ouders in Knokke-Heist omtoverde tot restaurant. Eind 2019 besliste hij dat het tijd was voor iets anders, en nu zet hij met Bartholomeus in op een kleinschaliger concept met een eettoog en één menu voor iedereen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer