Rekondo | San Sebastian

In welke restaurants eet tweesterrenchef Michaël Vrijmoed van restaurant Vrijmoed? In zijn top 5 staat onder andere restaurant Rekondo in San Sebastian.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘Baskenland is natuurlijk al lange tijd hét culinaire walhalla. Er is een interessante eetcultuur aanwezig, van casual pintxosbars tot de top van de gastronomie. In een kleine omtrek heb je hier topzaken als Asador Etxebarri – die ik evengoed had kunnen tippen. Wat verder buiten Bilbao vind je Azurmendi. En in San Sebastian is er ook Amelia van chef Paulo Airaudo.’

Advertentie
Advertentie

‘Culinair valt hier zoveel te beleven, maar Rekondo is een instituut dat al meer dan een halve eeuw bestaat. Het is wereldberoemd vanwege zijn indrukwekkende wijnkelder, die ik trouwens heb mogen ontdekken. Hier eet je de klassieke Spaanse keuken zonder poespas – ik herinner me een brandade en opgevulde pijlinktvis – in een prachtig kader, met uitzicht over de Golf van Biskaje.’

Michaël Vrijmoed

Hij werkte jarenlang bij ’t Laurierblad en Hof van Cleve, maar al onmiddellijk nadat Michaël Vrijmoed in 2013 in het centrum van Gent zijn eigen restaurant opende, verleidde hij foodies met zijn aparte stijl. Als een van de beste groenterestaurants van België serveert hij avant-gardegerechten die het hoofdproduct zelden uit het oog verliezen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer