Sense | Waasmunster

In welke restaurants eet tweesterrenchef Filip Claeys van restaurant De Jonkman? In zijn top 5 staat onder andere restaurant Sense in Waasmunster.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘Michiel De Bruyn is vrij laat met zijn eigen zaak begonnen, en dat verklaart misschien waarom het hier van bij het begin juist zat. Dat hij dit jaar een eerste Michelinster kreeg, is helemaal terecht.’

Advertentie
Advertentie

‘Hij draait al zolang mee in de topgastronomie – hij was souschef bij veel toppers en werkte voor Sergio Herman – dat we elkaar geregeld tegengekomen zijn. Voor mij toont hij in zijn eigen restaurant dat hij een echte cuisinier is, met veel aandacht voor de juiste cuisson en goede sauzen.’

Filip Claeys

Zijn grootvader was een visser, zijn vader een chef. Dus lijkt het logisch dat Filip Claeys in zijn eigen restaurant uitgegroeid is tot een van de beste viskoks van België. Hij toont graag waartoe minder bekende vissen uit de Noordzee gastronomisch in staat zijn: van zwemkrab maakt hij een bisque, van steenbolk een brandade met bruine boter.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer