Siphon | Damme

In welke restaurants eet tweesterrenchef Bart Desmidt van restaurant Bartholomeus? In zijn top 5 staat onder andere restaurant Siphon in Damme.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘Hier kom ik al van kindsbeen. En na al die jaren is het nog altijd een klassieke brasserie waar mensen speciaal naartoe komen. Dat heeft misschien met de ouderwetse charme te maken, met de garçons in epauletten en de ligging aan de Damse vaart, maar zeker ook met de kwaliteit van het eten. De zeetong is vers en in boter gebakken, de côte à l’os is op de haard gegaard. Een salade met een tomaatje erbij en ik ben gelukkig. Ik zie hier ook geregeld andere chefs eten – het is een adres dat rondgaat, een teken dat ze het goed doen.’

Advertentie
Advertentie

Bart Desmidt

Veel ervaring had Bart Desmidt niet toen hij de speelgoedwinkel van zijn ouders in Knokke-Heist omtoverde tot restaurant. Eind 2019 besliste hij dat het tijd was voor iets anders, en nu zet hij met Bartholomeus in op een kleinschaliger concept met een eettoog en één menu voor iedereen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer