Slagmolen | Oudsbergen

In welke restaurants eet tweesterrenchef Jan Tournier van restaurant Cuchara? In zijn top 5 staat onder andere restaurant Slagmolen in Oudsbergen.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

Hier kom ik al mijn hele leven en toch heb ik nog elke keer evenveel zin om bij Bert Meewis te gaan eten. Als de klassieke keuken zo goed gebracht wordt als hier, word je die nooit beu. Soms neem ik het menu met zijn klassiekers: die rundstartaar met kaviaar is top, maar ik vind ook zijn kreeft met appel heel lekker. Ik snap heel goed dat mensen blijven terugkomen voor die signatuurgerechten. Maar ik eet hier ook superlekker à la carte. Ik herinner me een open ravioli met foie gras, zwarte truffel en eekhoorntjesbrood. Dat was zó goed, dat vergeet ik nooit meer.’

Advertentie

Jan Tournier

Sushi met truffel en foie gras. Parels van shiso. Planktonpuree met hooi-olie. Chef Jan Tournier serveert in Cuchara gerechten die al even wonderbaarlijk zijn als het interieur dat hij zelf bedacht – tegen het plafond zweeft een boomstam. Michelin beloont zijn talent sinds 2019 met twee sterren.

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer