’t Hof van Commerce | Stavele

In welke restaurants eet tweesterrenchef Gert De Mangeleer van restaurant Hertog Jan At Botanic? In zijn top 5 staat onder andere restaurant ’t Hof van Commerce in Stavele.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘In een sympathiek oud eetcafé naast een bruggetje over de IJzer eet je verrassend lekkere huisgemaakte charcuterie. Uitbaatster Iris is zo’n toffe madam bij wie iedereen zich op zijn gemak voelt. Je drinkt een picon vin blanc en dan ben je vertrokken: je krijgt een bord gekookte aardappelen en daar mag je dan in het slagerijtje à volonté charcuterie bij kiezen: kopvlees, bloedworst, schelle van de zeug, het is allemaal ouderwets goed gemaakt. Een aanrader om met een groep te doen.’

Advertentie
Advertentie

Gert De Mangeleer

Met zijn uitzonderlijk talent voor smaakassociaties heeft Gert De Mangeleer – samen met vennoot Joachim Boudens – een verschroeiend culinair parcours afgelegd. Sinds 2021 brengt hij een nieuwe versie van Hertog Jan in Antwerpen, die meteen twee sterren behaalde.

Advertentie
Advertentie
Advertentie