¡Toma! | Luik

In welke restaurants eet tweesterrenchef Sang Hoon Degeimbre van restaurant L'Air Du Temps? In zijn top 5 staat onder andere restaurant ¡Toma! in Luik.

‘Thomas Troupin neemt zijn gasten overtuigend mee in zijn tocht langs lokale leveranciers. Er zit ook iets van de Luikse generositeit in zijn gerechten. Samen met het knappe historische pand, maakt die heel persoonlijke keuken er een topadres in de stad van. Ik vind het tof om te zien hoe de chef zichzelf helemaal gevonden heeft in dit project. Hij is ooit, als negentienjarige, begonnen met tweehonderd procent moleculaire gastronomie. Daarna is hij bij mij in L’air du temps beland. Zijn gedrevenheid en zijn intelligentie hebben hem nu terecht een eerste ster opgeleverd.’

Sang Hoon Degeimbre

Sang Hoon Degeimbre werd in Zuid-Korea geboren, maar groeide op in een Waals adoptiegezin. Sinds de verhuizing naar een vierkantshoeve in Liernu zijn groenten en kruiden uit zijn tuin de belangrijkste inspiratiebron. Ook in zijn andere restaurants San, Sablon en Vertige is zijn zerowastefilosofie de leidraad.

Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer