UPTON | Antwerpen

In welke restaurants eet driesterrenchef Viki Geunes van restaurant Zilte? In zijn top 5 staat onder andere restaurant UPTON in Antwerpen.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘Het is nooit leuk als je een toptalent uit je keukenteam moet laten vertrekken, maar toen Gianfranco (Van de Maele, nvdr.) een vijftal jaar geleden aankondigde dat hij een eigen zaak wilde openen, kon ik hem alleen maar het allerbeste wensen. Franco is net als ik vanaf nul gestart zonder vooropleiding, misschien dat het daarom zo goed klikte tussen ons. Ik wist altijd al dat hij de ambitie en het potentieel had om een heel goeie chef te worden, en met UPTON kan hij groeien en zijn eigen signatuur verder ontwikkelen. Hij heeft Italiaanse roots, maar heeft ook een tijd in Japan gewerkt en daardoor heeft hij een heel eigen, unieke stijl: flamboyant én beheerst tegelijk.’

Advertentie

Viki Geunes

Autodidact Viki Geunes kende naar eigen zeggen het verschil niet tussen een kwartel en een eend toen hij aan de slag ging als kok. In Zilte kookt hij met luxeproducten, aangevuld met exotische smaakmakers als freekeh en leche de tigre. Begin 2021 haalde de chef de derde ster binnen waar hij zo hard naar had gestreefd.

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer