Ventre Saint Gris | Ukkel

In welke restaurants eet tweesterrenchef David Martin van restaurant La Paix? In zijn top 5 staat onder andere restaurant Ventre Saint Gris in Ukkel.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘Remi Colombe is een toffe jonge chef uit Lyon die nog bij mij in La Paix gewerkt heeft voor hij deze brasserie in 2020 overnam. Ik apprecieer het dat hij van in het begin de knop omgedraaid heeft en gerechten maakt die niet per se hoge gastronomische ambitie hebben, maar wel vol smaak zitten. Hij combineert bijvoorbeeld een lekkere steak met petit gris-slakjes en een kruidensaus. Maar hij maakt ook garnaalkroketten en een gebraden kip met appelmoes. Er hangt hier een toffe sfeer: je voelt dat dit een zaak met karakter is die al bijna vijftig jaar bestaat.’

Advertentie
Advertentie

David Martin

Fransman David Martin leerde de grote gastronomie kennen als kok bij Alain Passard van l’Arpège in Parijs. Daarna week hij uit naar Brussel, waar hij van La Paix een high-endrestaurant maakte dat al snel geknuffeld werd door de gidsen. Martin weet met krab en koffie of citroen, kaviaar en langoustine gerechten met een zelden geproefde intensiteit te maken.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer