Vintage | Kontich

In welke restaurants eet driesterrenchef Tim Boury van restaurant Boury? In zijn top 5 staat onder andere restaurant Vintage in Kontich.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘Ruben Christiaens is een jonge gast met veel talent die eind mei zijn eerste Michelinster verdiend heeft. Hij kookt heel inventief met mooie producten in een gerenoveerde hoeve. Dat op zich zou al de moeite zijn, maar eigenaar Steven Wullaert weet dat nog aan te vullen met een toffe sfeer en goeie wijnpairings: je merkt dat hij sommelier in topzaken geweest is. Alles wat hier gebeurt, is goed doordacht, het is niet die patati patata die je soms vindt in restaurants met ambitie, zonder goed te weten waar ze mee bezig zijn.’

Advertentie
Advertentie

Tim Boury

Met veel energie en zin voor perfectionisme heeft competitiebeest Tim Boury zich stap voor stap een weg naar de top gekookt. In een piekfijn ingerichte villa in Roeselare ontwikkelde hij een eigen signatuur die de brug slaat tussen het classicisme dat hij bij Comme chez Soi leerde en de avant-garde uit zijn periode bij Oud Sluis.

©Kris Vlegels
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer