Willem Hiele | Oudenburg

In welke restaurants eet tweesterrenchef Nick Bril van restaurant The Jane? In zijn top 5 staat onder andere restaurant Willem Hiele in Oudenburg.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘Ik had het voorrecht om in de allereerste week na de opening bij Willem Hiele te dineren, en ik heb werkelijk een fantastische, nieuwe Willem Hiele aan het werk gezien. Het was afwachten hoe hij de overgang zou maken naar deze nieuwe setting, maar het is overduidelijk dat hij zichzelf enorm heeft gepusht en de lat zeer hoog heeft gelegd. Zijn wilde haren zaten keurig in een knotje, en zo is alles in deze nieuwe zaak strakker en elk gerecht nóg verfijnder. Ik ben benieuwd om te zien hoe hij verder zal groeien.’

Advertentie
Advertentie

Nick Bril

Hij begon zijn carrière in de schaduw van Sergio Herman, maar de Nederlandse chef Nick Bril heeft toch maar mooi op eigen kracht twee sterren veroverd voor The Jane. In het flitsende designrestaurant in een voormalige kapel serveert hij ragfijne, bewerkelijke gerechten met veel details.

Chef Willem Hiele
©Pieter D'Hoop
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer