Yamayu Santatsu | Antwerpen

In welke restaurants eet tweesterrenchef Gert De Mangeleer van restaurant Hertog Jan At Botanic? In zijn top 5 staat onder andere restaurant Yamayu Santatsu in Antwerpen.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘Ik kom geregeld in Japan (de chef was er in juli voor de 25ste keer, nvdr.) en ik heb dus al wel wat sushi gegeten. Op dit adres eet ik de beste nigiri-sushi van België. Het is een simpel zaakje, zonder al te veel tralala en dat vind ik charmant. Het ligt ook wat verdoken in de universiteitsbuurt. Maar de chef brengt hier kwaliteit. Proef zijn sushi met toro, de buik van de tonijn, of die met gegrilde paling.’

Advertentie

Gert De Mangeleer

Met zijn uitzonderlijk talent voor smaakassociaties heeft Gert De Mangeleer – samen met vennoot Joachim Boudens – een verschroeiend culinair parcours afgelegd. Sinds 2021 brengt hij een nieuwe versie van Hertog Jan in Antwerpen, die meteen twee sterren behaalde.

Advertentie