Yoka Tomo | Schaarbeek

In welke restaurants eet tweesterrenchef David Martin van restaurant La Paix? In zijn top 5 staat onder andere restaurant Yoka Tomo in Schaarbeek.

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

‘Ik ken chef Tomo nog van toen hij kookte bij de Sake Bar in het centrum van Brussel. Hier eet je Japanse gerechten die echt doen denken aan de authentieke izakayakeuken. Dus geen sushi of dure kaisekikeuken, maar simpele bereidingen zoals in een Japanse bistro: een beignet van tofoe, gepaneerd varkensvlees of zoetzure kip. Van het gerecht met rundspezen kreeg ik een instant flashback naar Japan.’

Advertentie
Advertentie

David Martin

Fransman David Martin leerde de grote gastronomie kennen als kok bij Alain Passard van l’Arpège in Parijs. Daarna week hij uit naar Brussel, waar hij van La Paix een high-endrestaurant maakte dat al snel geknuffeld werd door de gidsen. Martin weet met krab en koffie of citroen, kaviaar en langoustine gerechten met een zelden geproefde intensiteit te maken.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer