Bakkerij Bernard | Gentbrugge

Al eeuwen is brood de oerbasis van ons voedsel. We hadden honderden topbakkers kunnen noemen, maar dit zijn de plekken waar wij dit weekend gaan aanschuiven.

The 100 Food special | 2023

Natuurlijk kennen jullie al de weg naar ‘s lands grootste culinaire vedetten. Maar er zijn nog zo veel hidden gems om te ontdekken als de Sabato-foodies hun adressenboekje openen.

Dus voilà, 100 aanwinsten voor op de culinaire bucketlist: van winkels die al eeuwenlang hun ambacht doorgeven aan de volgende generatie tot vernieuwende start-ups en uit de hand gelopen coronahobby’s.

In deze nostalgisch ingerichte bakkerij in Gentbrugge staat een traditionele houtoven en hangt de warme geur van vers brood. Bernard Van Steenberge staat bekend om zijn zuurdesembrood dat barst van vakmanschap. Het moederdeeg van ruim negentig jaar oud bracht de bakker – een meesterverteller – mee na een stage bij de Parijse cultbakker Poilâne.

Advertentie
Het moederdeeg van ruim negentig jaar oud bracht de bakker – een meesterverteller – mee na een stage bij de Parijse cultbakker Poilâne.
©Piet D’Hoop

Voorts bakt Van Steenberge steengoede speculaas en Gentse mastellen, en ook voor zijn roomijs kunnen hier lange rijen staan.

Nog speciaal: Van Steenberge verkoopt ook brocante en antiek, een passie die hij van zijn ouders erfde. En helemaal top: hij is alle dagen open.

Bakkerij Bernard

Brusselsesteenweg 487, 9050 Gent, België
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer