Bakkerij De Cock | Oostende

Al eeuwen is brood de oerbasis van ons voedsel. We hadden honderden topbakkers kunnen noemen, maar dit zijn de plekken waar wij dit weekend gaan aanschuiven.

The 100 Food special | 2023

Natuurlijk kennen jullie al de weg naar ‘s lands grootste culinaire vedetten. Maar er zijn nog zo veel hidden gems om te ontdekken als de Sabato-foodies hun adressenboekje openen.

Dus voilà, 100 aanwinsten voor op de culinaire bucketlist: van winkels die al eeuwenlang hun ambacht doorgeven aan de volgende generatie tot vernieuwende start-ups en uit de hand gelopen coronahobby’s.

Het ambacht bij Bakkerij De Cock gaat terug tot 1855, en vandaag runnen Luc David en zijn vrouw Christel de zaak, geholpen door zoon Guillaume en dochter Charlotte. Wie te lui is om aan te schuiven, kan via Takeaway verse pistolets thuis laten leveren, maar een bakkerijbezoek is hier een klein geluk op zich. Zodra je binnenkomt, loop je rond de toonbank met het broodgamma, naast patisserie en chocolade.

Advertentie
Voor de traag gerezen broden gebruiken ze oude, nog door molenstenen gemalen granen en eigen tarwe van de lokale bioboer Klaas Devreese.
©rv

Voor de traag gerezen broden gebruiken ze oude, nog door molenstenen gemalen granen en eigen tarwe van de lokale bioboer Klaas Devreese. De desembroden, het echt Frans stokbrood en de gekapte vloerpistolets ademen een en al vakmanschap en broodliefde.

Bakkerij De Cock

Langestraat 60, 8400 Oostende, België
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer