Belgische bubbels | Entre-Deux-Monts, Heuvelland

Waarom avocado’s laten overvliegen als je ziet wat er allemaal voor moois uit de grond schiet in eigen land? Van asperges tot walnoten en het sappigste fruit uit de kustpolder.

‘Ingetogen trots’, zo omschrijft Martin Bacquaert zich. Nochtans mag de West-Vlaming uitbundig trots zijn, want als een van de eerste wijnbouwers in de groene Westhoek zet hij niet alleen al twintig jaar zijn wijnen op de kaart van heel wat goede restaurants, maar bestendigde hij ook de appellatie Heuvelland.

In combinatie met Bacquaerts wijnbouwstages in Bordeaux en de fantastische locatie van de wijngaard tussen de Zwarteberg en de Rode­berg drong de naam Entre-Deux-Monts zich vanzelf op.

Advertentie
Advertentie
©Jens Mollenvanger

De wijnbouwer koos voor druiven die goed gedijen in deze streek, zoals pinot noir, pinot gris, chardonnay en auxerrois. Dankzij de ondergrond van zand, leem, ijzerzandsteen en een tikkeltje silex en de nabijheid van de Noordzee op nog geen 35 kilometer creëert Bacquaert daarmee witte en roséwijnen met fijne zuren.

Proef zeker Bacquaerts mousserende wijnen, gemaakt volgens de traditionele methode in Champagne. Hét paradepaardje is de ‘Wiscoutre’, een heerlijke blanc de blancs.  

Advertentie
Advertentie

Te koop in de wijnwinkel van het domein, via gespecialiseerde drankenhandelaars of online via www.entre-deux-monts.be/koop

Wijndomein Entre-Deux-Monts, Rodebergstraat, Heuvelland, België

Rodebergstraat 69 A, 8954 Heuvelland, België
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer