Boer Olivier | Diksmuide

Boter-kaas-en-eieren is een kinderspelletje dat wij ernstig nemen. Want al die koeien, schapen, geiten, kippen en – jawel – buffels op Belgische bodem brengen goud voort.

The 100 Food special | 2023

Natuurlijk kennen jullie al de weg naar ‘s lands grootste culinaire vedetten. Maar er zijn nog zo veel hidden gems om te ontdekken als de Sabato-foodies hun adressenboekje openen.

Dus voilà, 100 aanwinsten voor op de culinaire bucketlist: van winkels die al eeuwenlang hun ambacht doorgeven aan de volgende generatie tot vernieuwende start-ups en uit de hand gelopen coronahobby’s.

We zouden hier duizend woorden kunnen neerpennen over de magie van de mobiele kippenstallen van Boer Olivier, maar onder het motto ‘een beeld zegt meer dan...’ kunnen we je aanraden om de wonderlijke belevenissen van Boer Olivier gewoon te volgen op TikTok en Instagram.

Advertentie

Zie hoe de kipjes met hun ‘caravan’ naar een nieuw stuk grond worden gereden, waar ze hele dagen vrij kunnen rondscharrelen tussen vers gras, boordevol kruiden en insecten. Raakt het gras op? Dan rijdt de kippencaravan een eindje verder. De gevarieerde voeding en de optimale levenskwaliteit van de kippen levert de lekkerste eieren op. ‘Ik wil geen schrijnende toestanden, waar kippen leven in een veel te krappe stal of op een kaal terrein. Als je echt kwaliteit wil brengen, waar zowel de kippen als de mensen beter van worden, dan moet het gewoon anders’, vindt Boer Olivier.

De gevarieerde voeding en de optimale levenskwaliteit van de kippen levert de lekkerste eieren op.
©rv

De kippen van Boer Olivier zijn tegenwoordig zo productief, dat hij ook begonnen is met het maken van artisanale gedroogde pasta, met als ingrediënten alleen verse eieren en goeie bloem.

Op de website vind je de groeiende lijst met verkooppunten en de vele restaurants (zoals Botanic Sanctuary** van chef Gert de Mangeleer) die producten van Boer Olivier gebruiken. Een aanrader: je kunt de boerderij bezoeken. Er worden geregeld events georganiseerd en de bloemenpluktuin levert duurzame veldboeketten op (níét om op te eten).

Advertentie
Advertentie

Boer Olivier

Zijdelingstraat 16, 8600 Diksmuide, België

Boer Olivier
| Er is een webshop met een zeer uitgebreid aanbod producten, ook van andere lokale producenten, met levering in de provincies Antwerpen, West- en Oost-Vlaanderen.

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer