Brainfood | Slagerij St.-Pierre, Gent

Minder, maar beter. Dat is tegenwoordig voor zowel carnivoren als pescotariërs het motto. Als het over vlees, vis en zeevruchten gaat, is alleen het allerbeste goed genoeg.

The 100 Food special | 2023

Natuurlijk kennen jullie al de weg naar ‘s lands grootste culinaire vedetten. Maar er zijn nog zo veel hidden gems om te ontdekken als de Sabato-foodies hun adressenboekje openen.

Dus voilà, 100 aanwinsten voor op de culinaire bucketlist: van winkels die al eeuwenlang hun ambacht doorgeven aan de volgende generatie tot vernieuwende start-ups en uit de hand gelopen coronahobby’s.

Je gasten beweren geen hersenen te lusten? Wees lekker stout en laat hen de tartaar van varkenshersenen met kappertjes, augurk, zelfgemaakte mayonaise, peterselie en ui van St.-Pierre eens blind proeven. Wedden dat enkelen hun mening zullen herzien?

Advertentie

Het is maar een van de vele specialiteiten van deze familiezaak in de Gentse stationsbuurt die al in 1967 werd opgericht. Chef Olly Ceulenaere van Publiek* is fan, en de slagerij levert ook artisanale bereidingen aan De Walrus, Mémé Gusta, Jiggers en The Wan and Only.

©Silvie Bonne

Nog een aanrader: de broodjeszaak ernaast van dezelfde eigenaars, waar vooral het broodje ‘Rosbief Deluxe’ (met huisgemaakte rosbief, huisgemaakte tartaarsaus, Parmezaanse kaas en rucola) de rijen steeds langer maakt.

Advertentie
Advertentie

Slagerij St. Pierre, Koningin Elisabethlaan, Gent, België

Kon. Elisabethlaan 110, 9000 Gent, België
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer