Brugse blonde | Slagerij Maertens, Brugge

Minder, maar beter. Dat is tegenwoordig voor zowel carnivoren als pescotariërs het motto. Als het over vlees, vis en zeevruchten gaat, is alleen het allerbeste goed genoeg.

The 100 Food special | 2023

Natuurlijk kennen jullie al de weg naar ‘s lands grootste culinaire vedetten. Maar er zijn nog zo veel hidden gems om te ontdekken als de Sabato-foodies hun adressenboekje openen.

Dus voilà, 100 aanwinsten voor op de culinaire bucketlist: van winkels die al eeuwenlang hun ambacht doorgeven aan de volgende generatie tot vernieuwende start-ups en uit de hand gelopen coronahobby’s.

Van riek tot vork, zeggen ze bij Maertens, een uit de kluiten gewassen ambachtelijke slagerij met zowat twintig medewerkers die vorig jaar compleet werd vernieuwd tot een indrukwekkende belevingswinkel. Bart Maertens en Lore Huyghebaert vormen de tweede generatie. Met een aandoenlijke toewijding kweekt de familie Maertens al bijna 35 jaar runderen van het Zuidwest-Franse ras ‘blonde d’Aquitaine’ op de weiden rond hun hoeves in de Zuienkerkse polders.

Advertentie
Advertentie

Het vlees wordt in het eigen atelier op het karkas minstens twee weken droog gerijpt, wat een malse structuur en intense smaak oplevert. De kortste keten, dus, hypertransparant en met veel trots aan de man gebracht.

Behalve een walhalla voor huisbereide charcuterie herbergt de winkel ook de ‘Foodbarn’, met een indrukwekkend aanbod aan panklare gerechten.

Advertentie
Advertentie

Er is een webshop voor afhaling in de winkel, geen levering thuis.

Slagerij Maertens

Leopold I-laan 98, 8000 Brugge, België
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer