Bubbels zonder kater | Buloo Apero, Brugge

Deze hemelbestormers brengen ons de nieuwste producten en duurzame alternatieven en verrassen ons met ongekende smaken.

The 100 Food special | 2023

Natuurlijk kennen jullie al de weg naar ‘s lands grootste culinaire vedetten. Maar er zijn nog zo veel hidden gems om te ontdekken als de Sabato-foodies hun adressenboekje openen.

Dus voilà, 100 aanwinsten voor op de culinaire bucketlist: van winkels die al eeuwenlang hun ambacht doorgeven aan de volgende generatie tot vernieuwende start-ups en uit de hand gelopen coronahobby’s.

Je moet toegeven dat Buloo, met zijn lichte pareling en delicate rosékleur, er mooi uitziet in het glas, maar ook de smaak kan de vergelijking aan met de betere schuimwijn. Er is het friszure van de kombucha (van rooibosthee) in een mooie combinatie met kruidige smaken van rozemarijn, koriander en laurier. Bovendien trapt het drankje niet in de suikerval. Met een dosering van twee procent suiker is Buloo zeker niet beendroog, maar toch minder zoet dan veel alcoholvrije alternatieven.

Advertentie

Bedenker Pieter Lonneville combineerde de ontwikkeling van Buloo de voorbije jaren met zijn restaurant en eetwinkel Tête Pressée in Brugge. Eind 2023 stopt de chef met Tête Pressée, om Buloo nog meer te doen groeien. Volgend jaar komen er nieuwe verkooppunten, nu zijn er een dertigtal, vooral in Oost- en West-Vlaanderen.

Buloo Apero

Kon. Astridlaan 100, 8200 Brugge, België
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer