Dolce Limburg | Raineri, Genk

Even genoeg van de oer-Vlaamse kost en de streekspecialiteiten? Met deze delicatessen tover je zelfs in de somberste herfstmaanden zon en kleur op je bord.

The 100 Food special | 2023

Natuurlijk kennen jullie al de weg naar ‘s lands grootste culinaire vedetten. Maar er zijn nog zo veel hidden gems om te ontdekken als de Sabato-foodies hun adressenboekje openen.

Dus voilà, 100 aanwinsten voor op de culinaire bucketlist: van winkels die al eeuwenlang hun ambacht doorgeven aan de volgende generatie tot vernieuwende start-ups en uit de hand gelopen coronahobby’s.

Echte italofielen houden gedisciplineerd de halve kofferruimte van hun wagen leeg voor alle delicatessen die ze van vakantie mee naar huis willen nemen. Maar je hoeft niet zo ver te rijden: neem de afslag Genk-Centrum en rij in één rechte lijn naar deze Italiaanse speciaalzaak in Zwartberg.

Advertentie

De familie Raineri emigreerde in 1949 naar België en begon vanaf de jaren 1950 met de rechtstreekse import van lekkers uit Italië. Intussen is de kleine familiezaak uitgegroeid tot een totaalconcept.

©Marijke Stappers

Vooraan in de winkel vind je de droge voeding, met onder meer gedroogde pasta in alle denkbare vormen en formaten. Achteraan is de versafdeling, met fantastische kazen en charcuterie. Een topper: de oude pecorino met zwarte peperbolletjes. Serveer die in stukjes gesneden bij een aperitief of gebruik hem op een heerlijke carbonara.

Vergeet zeker niet om ook even af te dalen naar de indrukwekkende wijnkelder (Enoteca Basilio), met meer dan vijfhonderd Italiaanse wijnen, likeuren en grappa.

Advertentie
Advertentie

Er is ook een onlineshop met levering in heel België.

Raineri

Torenlaan 8, 3600 Genk, België
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer