Eeuweling | Louis d’Anvers, Antwerpen

Hun liefde voor de stiel zit in het DNA, de geheime receptuur wordt van generatie op generatie doorgegeven. Deze zaken zijn stukjes erfgoed om te koesteren.

The 100 Food special | 2023

Natuurlijk kennen jullie al de weg naar ‘s lands grootste culinaire vedetten. Maar er zijn nog zo veel hidden gems om te ontdekken als de Sabato-foodies hun adressenboekje openen.

Dus voilà, 100 aanwinsten voor op de culinaire bucketlist: van winkels die al eeuwenlang hun ambacht doorgeven aan de volgende generatie tot vernieuwende start-ups en uit de hand gelopen coronahobby’s.

Tot voor kort volstond het om een groot ruitjesblad op de voordeur te plakken met de woorden ‘marsepein te koop’, maar sinds vorig jaar hebben ze bij Massepain Sleeubus beslist dat een ronkende merknaam als ‘Louis d’Anvers’ en een beetje branding voor het grote publiek een betere zet zouden zijn.

Advertentie
Advertentie

Het familiebedrijf maakt al sinds 1923 op ambachtelijke wijze marsepein. De machines zijn nog Bauermeisters en de enige twee ingrediënten die de marsepeinmeesters gebruiken, zijn Spaanse of Portugese amandelen en suiker.

De enige ingrediënten zijn Spaanse of Portugese amandelen en suiker.
©rv

De kans is groot dat je ooit al marsepein van Sleeubus proefde: tal van bakkers in Vlaanderen verkopen de lekkernij onder een eigen merknaam, en als je je tijdens een marsepeinslag van de scouts ooit liet verleiden om een blokje te kopen, dan is de kans reëel dat de marsepein hier gemaakt werd, in hartje Antwerpen. Het is eenvoudigweg de lekkerste marsepein die wij ooit proefden.

Advertentie
Advertentie

Louis d’Anvers

Isabellalei 92, 2018 Antwerpen, België

Louis d’Anvers
| Te koop aan het authentieke loket of online via louisdanvers.be.

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer