Eisbär | IJsbar René, De Haan

Dat we een land van snoepers zijn, dat is zeker. We serveren je met veel plezier tienduizend calorieën aan inspiratie, voor de volgende sugar high.

The 100 Food special | 2023

Natuurlijk kennen jullie al de weg naar ‘s lands grootste culinaire vedetten. Maar er zijn nog zo veel hidden gems om te ontdekken als de Sabato-foodies hun adressenboekje openen.

Dus voilà, 100 aanwinsten voor op de culinaire bucketlist: van winkels die al eeuwenlang hun ambacht doorgeven aan de volgende generatie tot vernieuwende start-ups en uit de hand gelopen coronahobby’s.

Het roomijs van René wordt al sinds 1945 gemaakt volgens hetzelfde authentieke recept. Het begon met een ijskar, later was er een vaste locatie aan het casino van De Haan – het paviljoentje staat er nog steeds.

Advertentie
Advertentie
Als buur is er een vestiging van de keten Australian Home Made Ice Cream – anders dan de naam laat vermoeden ook op-en-top Belgisch.
©rv

Vandaag zijn er behalve het traditionele schepijs met hoevemelk, ook yoghurtijs, suikervrij ijs, sorbet en heerlijk ijs van verse, biologische geitenmelk uit Klemskerke. Dat alles zonder kleurstoffen of toegevoegde aroma’s. En service staat voorop: als je twijfelt tussen smaakjes mag je proeven.

Voor de versgebakken Brusselse en Luikse wafels moet je wat geduld hebben, maar intussen kun je een ijsje likken. Grappig: als buur is er een vestiging van de keten Australian Home Made Ice Cream – anders dan de naam laat vermoeden ook op-en-top Belgisch – die passanten uitnodigt om het verschil te proeven.

Advertentie
Advertentie

IJsbar René

Leopoldlaan 22, 8420 De Haan, België
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer