Farm-to-fork | Farm Beef Boutique, Zonhoven

Minder, maar beter. Dat is tegenwoordig voor zowel carnivoren als pescotariërs het motto. Als het over vlees, vis en zeevruchten gaat, is alleen het allerbeste goed genoeg.

The 100 Food special | 2023

Natuurlijk kennen jullie al de weg naar ‘s lands grootste culinaire vedetten. Maar er zijn nog zo veel hidden gems om te ontdekken als de Sabato-foodies hun adressenboekje openen.

Dus voilà, 100 aanwinsten voor op de culinaire bucketlist: van winkels die al eeuwenlang hun ambacht doorgeven aan de volgende generatie tot vernieuwende start-ups en uit de hand gelopen coronahobby’s.

Als je alles wilt weten over de herkomst van het vlees op je bord én of het dier met respect gekweekt is, dan is dit een aanrader: een vleesbedrijf met hoeveslagerij, waar je rechtstreeks vlees koopt van de boer. Sinds 2000 worden hier ‘blonde d’Aquitaine’-runderen gekweekt, een ras dat oorspronkelijk uit Zuidwest-Frankrijk komt.

Advertentie

Vandaag leven er 180 dieren, die op de boerderij geboren zijn na natuurlijke bevruchting. De kalveren worden opgekweekt met gras, maïs en luzerne en blijven minstens een half jaar bij hun moeder. Alle runderen staan trouwens minstens zes maanden per jaar in de wei.

Uiteraard is dit de plek waar je naartoe komt voor een heerlijke biefstuk of voor enkele sappige hamburgers, maar je kunt hier ook samengestelde vleespakketten bestellen, perfect om in de diepvries te bewaren tot de volgende trip naar Zonhoven.

Advertentie
Advertentie

Farm Beef Boutique

Rustwijerweg 2, 3520 Zonhoven, België
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer