Ferm lekker | Ferm, Zemst

Waarom avocado’s laten overvliegen als je ziet wat er allemaal voor moois uit de grond schiet in eigen land? Van asperges tot walnoten en het sappigste fruit uit de kustpolder.

The 100 Food special | 2023

Natuurlijk kennen jullie al de weg naar ‘s lands grootste culinaire vedetten. Maar er zijn nog zo veel hidden gems om te ontdekken als de Sabato-foodies hun adressenboekje openen.

Dus voilà, 100 aanwinsten voor op de culinaire bucketlist: van winkels die al eeuwenlang hun ambacht doorgeven aan de volgende generatie tot vernieuwende start-ups en uit de hand gelopen coronahobby’s.

Anderhalve hectare met tunnelserres, wiegende bloemen, bessenstruiken en seizoensgroenten: dat is de speeltuin van Veerle Huybrechts en Sander Vannieuwenhove in Zemst, een landelijke gemeente tussen Mechelen en Brussel.

Advertentie
Advertentie

Het koppel begon met de bioboerderij in 2017 en kon al snel leveren aan restaurants met een hart voor duurzame voedselproductie. Vandaag zijn onder meer Fiskeskur in Antwerpen en Meteor in Mechelen klanten.

Het kleinschalige landbouwproject levert het hele jaar door eetbaar lekkers op, van zomerse aardbeien over kruiden tot knolgroenten. Dat er ook (eetbare) bloemen op de biobodem staan, is de verdienste van Huybrechts: zij hield aan haar jeugd in een bloemenwinkel een levenslange fascinatie voor bloemen over.

Advertentie
Advertentie

Winkelen, dat kan bij Ferm ter plaatse: je mag er zelf plukken en op woensdagnamiddag is er een veldverkoop. Bovendien staan de Ferm-boeren elke zaterdag op de markt van Mechelen en leveren ze aan een paar winkelpunten, zoals Kabas in Mechelen.

Ferm, Vennestraat, Zemst, België

Vennestraat 7, 1980 Zemst, België
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer