Flandriens met een krulstaartje | Slagerij Vande Walle, Kluisbergen

Hun liefde voor de stiel zit in het DNA, de geheime receptuur wordt van generatie op generatie doorgegeven. Deze zaken zijn stukjes erfgoed om te koesteren.

The 100 Food special | 2023

Natuurlijk kennen jullie al de weg naar ‘s lands grootste culinaire vedetten. Maar er zijn nog zo veel hidden gems om te ontdekken als de Sabato-foodies hun adressenboekje openen.

Dus voilà, 100 aanwinsten voor op de culinaire bucketlist: van winkels die al eeuwenlang hun ambacht doorgeven aan de volgende generatie tot vernieuwende start-ups en uit de hand gelopen coronahobby’s.

De geschiedenis van deze ambachtelijke slagerij gaat terug tot 1777, en ligt – ouderwets betegelde gevel inbegrepen – al meer dan anderhalve eeuw op dezelfde plek, aan de voet van de Oude Kwaremont. De familiale vakkennis werd al zeven generaties doorgegeven, tot aan de huidige zaakvoerder Ruben Vande Walle. Al lang voor het trendy klonk, lanceerden ze hier de slogan: ‘Vlees, eet minder, maar beter’.

Advertentie
Als enige in Vlaanderen beschikt de slagerij nog over een eigen, kleinschalige slachterij.
©Jens Mollenvanger

Als enige in Vlaanderen beschikt de slagerij nog over een eigen, kleinschalige slachterij. Bij hun specialiteiten: lammeren uit eigen kweek en flandrienvarkens die in hun leven vele kilometers vrij hebben gewroet en geklommen op de hellingen van de Vlaamse Ardennen. De Gentse tweesterrenchef Michaël Vrijmoed koopt hier met veel enthousiasme lamsvlees van de kortst denkbare keten en zal dit najaar ook het wildaanbod testen. Kenners van de wondere wereld der droge worsten weten dat je ook daarvoor niet om Vande Walle heen kunt.

Slagerij Vande Walle

Stationsstraat 14, 9690 Kluisbergen, België
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer