Flour Power/De Artemeersmolen | Poeke

Al eeuwen is brood de oerbasis van ons voedsel. We hadden honderden topbakkers kunnen noemen, maar dit zijn de plekken waar wij dit weekend gaan aanschuiven.

The 100 Food special | 2023

Natuurlijk kennen jullie al de weg naar ‘s lands grootste culinaire vedetten. Maar er zijn nog zo veel hidden gems om te ontdekken als de Sabato-foodies hun adressenboekje openen.

Dus voilà, 100 aanwinsten voor op de culinaire bucketlist: van winkels die al eeuwenlang hun ambacht doorgeven aan de volgende generatie tot vernieuwende start-ups en uit de hand gelopen coronahobby’s.

Bloem van uitzonderlijke kwaliteit, die komt van een stenen korenwindmolen uit 1810 op het platteland rond Aalter. Molenaar Mike Ekelschot en zijn vrouw Soetkin Kuypers namen in 2014 de witte molen met houten wieken over en investeerden veel geld om het stukje erfgoed maalvaardig te houden.

Advertentie
De bloem van Flour Power heeft ook restaurants weten te overtuigen: het molenaarskoppel leverde al noedelbloem voor de ramenbar Golden Gai in Gent.
©Jens Mollenvanger

Hun eerste klanten waren veeleisende zuurdesembakkers, zoals Superette in Gent. Die apprecieerden de superieure smaak, de hogere voedingswaarde en de extra vezels die de traag draaiende Franse molenstenen opleveren. Ambachtelijk malen levert ook kwaliteitswinst op, omdat de kiem in het graan blijft en het niet zo warm wordt als in een industriële molen. Zo heeft de bloem van Flour Power ook restaurants weten te overtuigen: het molenaarskoppel leverde al noedelbloem voor de ramenbar Golden Gai in Gent.

Molenaarsvrouw Kuypers baat op de gelijkvloerse verdieping van de pittoreske molen een winkel uit met bloem, broodmixen en bakkerijgrondstoffen. Gelukkig zijn de rustieke zakken van Flour Power ook te vinden bij een tiental herverkopers, van biosupermarkten tot de uitstekende zuurdesembakkerij Lina’s in Antwerpen.

Flour Power/De Artemeersmolen

Artemeersstraat 14 A, 9880 Aalter, België
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer