Gemalen goud | De Ster Mosterdmakerij, Lubbeek

Hun liefde voor de stiel zit in het DNA, de geheime receptuur wordt van generatie op generatie doorgegeven. Deze zaken zijn stukjes erfgoed om te koesteren.

The 100 Food special | 2023

Natuurlijk kennen jullie al de weg naar ‘s lands grootste culinaire vedetten. Maar er zijn nog zo veel hidden gems om te ontdekken als de Sabato-foodies hun adressenboekje openen.

Dus voilà, 100 aanwinsten voor op de culinaire bucketlist: van winkels die al eeuwenlang hun ambacht doorgeven aan de volgende generatie tot vernieuwende start-ups en uit de hand gelopen coronahobby’s.

Water, natuurazijn, zeezout en mosterdzaad. Meer bevat een potje mosterd van de ambachtelijke mosterdmakerij De Ster niet. De uniciteit van de Leuvense mosterd zit in de kwaliteit van het mosterdzaad én de manier van malen.

Advertentie

Bij De Ster worden de zaadjes al sinds 1924 maar liefst drie keer gemalen door authentieke molenstenen. Het is net dankzij dat trage proces dat de mosterd zo’n volle smaak en lekkere binding krijgt.

Met geel mosterdzaad van eigen bodem maakt Paul Eraly zachte mosterd. Voor de iets pittigere graantjesmosterd en zelfs scherpe variant gebruikt hij bruin mosterdzaad. En dan is er nog een versie met Belgische honing.

De Ster Mosterdmakerij

Geestbeekweg 3, 3210 Lubbeek, België
Advertentie
Advertentie

De Ster Mosterdmakerij
| Je kunt de mosterdmakerij bezoeken, andere verkooppunten vind je op de website.

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer