Gezwam | Champigros, Brussel

Hun liefde voor de stiel zit in het DNA, de geheime receptuur wordt van generatie op generatie doorgegeven. Deze zaken zijn stukjes erfgoed om te koesteren.

The 100 Food special | 2023

Natuurlijk kennen jullie al de weg naar ‘s lands grootste culinaire vedetten. Maar er zijn nog zo veel hidden gems om te ontdekken als de Sabato-foodies hun adressenboekje openen.

Dus voilà, 100 aanwinsten voor op de culinaire bucketlist: van winkels die al eeuwenlang hun ambacht doorgeven aan de volgende generatie tot vernieuwende start-ups en uit de hand gelopen coronahobby’s.

We zijn volop in het seizoen van de wilde champignons. Yves Mattagne van La Villa Lorraine** is een van de vele Brusselse chefs die zijn can­tharellen, boleten, echte wintertruffels en andere paddenstoelen haalt bij Champigros.

Advertentie
Advertentie

De zaak werd in 1950 opgericht door de vader van Alain Schoorman, die op zijn veertiende kwam meewerken en een wereldwijd netwerk van topleveranciers uitbouwde.

Na zijn overlijden in 2018 zette zoon Alexis de zaak voort. Het aanbod werd uitgebreid met andere delicatessen, zoals exclusieve balsamicoazijn, olie, thee en kruiden, maar Champigros blijft the place to be voor alle denkbare edele zwammen.

Advertentie
Advertentie

Champigros

Sint-Katelijnestraat 36, 1000 Brussel, België
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer