Goddelijk lam | Slagerij Zwaenepoel, Gent

Minder, maar beter. Dat is tegenwoordig voor zowel carnivoren als pescotariërs het motto. Als het over vlees, vis en zeevruchten gaat, is alleen het allerbeste goed genoeg.

The 100 Food special | 2023

Natuurlijk kennen jullie al de weg naar ‘s lands grootste culinaire vedetten. Maar er zijn nog zo veel hidden gems om te ontdekken als de Sabato-foodies hun adressenboekje openen.

Dus voilà, 100 aanwinsten voor op de culinaire bucketlist: van winkels die al eeuwenlang hun ambacht doorgeven aan de volgende generatie tot vernieuwende start-ups en uit de hand gelopen coronahobby’s.

Deze zaak is klein van omvang, maar groots in reputatie – getuige de lange wachtrij die je hier vaak ziet. Rond 1850 was er op deze plek al een spekslagerij: de medaillons met varkenskoppen op de gevel dateren van toen. Al sinds het einde van de 19de eeuw specialiseert de zaak zich in lamsvlees.

Advertentie

Ook onder de huidige eigenaars is dit een ambachtelijke slagerij pur sang gebleven, met uitsluitend topvlees van vrouwelijke lammeren uit Texel. Die kwaliteit waarderen ook chefs zoals Thomas De Muynck van Karel De Stoute in het Gentse Patershol en Henrick Rin­goir van restaurant Rooselaer in Destelbergen.

©rv

Subliem is de huisbereide lamspastrami. En behalve de eigen producten vind je hier ook een uitstekende selectie ingevoerde specialiteiten, zoals de fenomenale smeerworst ‘La sobrasada de Majorque’.

Advertentie
Advertentie

Zwaenepoel (Beenhouwerij), Donkersteeg, Gent, België

Donkersteeg 33, 9000 Gent, België
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer