Het Mekkertje | Zonhoven

Boter-kaas-en-eieren is een kinderspelletje dat wij ernstig nemen. Want al die koeien, schapen, geiten, kippen en – jawel – buffels op Belgische bodem brengen goud voort.

The 100 Food special | 2023

Natuurlijk kennen jullie al de weg naar ‘s lands grootste culinaire vedetten. Maar er zijn nog zo veel hidden gems om te ontdekken als de Sabato-foodies hun adressenboekje openen.

Dus voilà, 100 aanwinsten voor op de culinaire bucketlist: van winkels die al eeuwenlang hun ambacht doorgeven aan de volgende generatie tot vernieuwende start-ups en uit de hand gelopen coronahobby’s.

Nele Albergs en Jeroen Wellens zijn de bezielers van deze geiten- en schapenboerderij in Zonhoven, waar alles begon met één schaap.

Advertentie

Vandaag grazen hier meer dan achthonderd dieren, en de groei gaat door. ‘Er is net een nieuw gebouw, met een winkeltje en een terras. We zien veel fietsers die hier graag even verpozen’, zegt Albergs.

‘Dé grote trekpleister is het verse hoeve-ijs van geitenmelk. Onze 25 geitjes worden elke ochtend gemolken en de melk wordt onmiddellijk verwerkt tot kaas en roomijs. Iedereen die het ijs proeft, is stomverbaasd over de heerlijke, zachte smaak.’

Het Mekkertje

Sint Kwintens-heideweg 17, 3520 Zonhoven, België
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer