Het zoete Zoute | De zoete polder, Knokke-Heist

Waarom avocado’s laten overvliegen als je ziet wat er allemaal voor moois uit de grond schiet in eigen land? Van asperges tot walnoten en het sappigste fruit uit de kustpolder:

Hoezo, je denkt bij Knokke niet meteen aan landbouw? Onze meest mondaine kustgemeente heeft – op een boogscheut van place m’as-tu vu – ook ongerepte landschappen en natuurpracht in petto.

Op een fietstocht langs Het Zwin richting Retranchement stootten wij jaren geleden op deze paradijselijke plek (oké, we waren verloren gereden). Te midden van de kustpolders groeien hier de sappigste kersen, pruimen, mirabellen en appels. Een gevarieerd aanbod, om een lang seizoen vers fruit te kunnen garanderen.

Advertentie

Je scoort er nu tot midden november nog volop herfst­appels, maar vooral het toeristische hoogseizoen is hier dé piekperiode voor de fruitoogst: van kersen in juni tot de pruimen in augustus. Lekker gerijpt aan de boom en gekust door zon en zeebries.

De ‘overschotjes’ van het fruit worden verwerkt tot sappen, confituren en het kersenbier ‘Zoeteke’, die je allemaal ter plekke in de winkel kunt kopen of online kunt bestellen, voor verzending in heel België en naar onze buurlanden.

Advertentie
Advertentie

Zoete Polder, Hazegrasstraat, Knokke-Heist, België

Hazegrasstraat 85, 8300 Knokke-Heist, België
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer