Hoera hoempen | Bakkersdochter, Hasselt

Dat we een land van snoepers zijn, dat is zeker. We serveren je met veel plezier tienduizend calorieën aan inspiratie, voor de volgende sugar high.

The 100 Food special | 2023

Natuurlijk kennen jullie al de weg naar ‘s lands grootste culinaire vedetten. Maar er zijn nog zo veel hidden gems om te ontdekken als de Sabato-foodies hun adressenboekje openen.

Dus voilà, 100 aanwinsten voor op de culinaire bucketlist: van winkels die al eeuwenlang hun ambacht doorgeven aan de volgende generatie tot vernieuwende start-ups en uit de hand gelopen coronahobby’s.

De hele wereld smeert tegenwoordig speculaaskoekjes als pasta op de boterham, maar in de Limburgse hoofdstad zetten ze hun tanden in traditionele Hasseltse speculaas of ‘hoempen’, gekenmerkt door de krokante buitenkant en een zachte kern. Versgebakken hoempen koop je – op eigen risico, want ze zijn verslavend – bij Bakkersdochter, een klein winkeltje met open atelier in het centrum van Hasselt. Naast de speculaas (hun specialiteit) vind je hier een assortiment vers gebak én zuurdesembrood van Brijosh.

Advertentie

Het geheim van die heerlijke speculaaskoeken? De bloem komt van de artisanale molenaar Daan Christoffels uit Genk en de honing van een stadsimker. Er worden bovendien (meestal op bestelling) ook lactosevrije, suikervrije en glutenvrije versies gebakken.

Bakkersdochter

Minderbroedersstraat 28, 3500 Hasselt, België
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer