Japanse finesse | Pâtisserie-chocolaterie Sasaki, Sint-Pieters-Woluwe

Dat we een land van snoepers zijn, dat is zeker. We serveren je met veel plezier tienduizend calorieën aan inspiratie, voor de volgende sugar high.

The 100 Food special | 2023

Natuurlijk kennen jullie al de weg naar ‘s lands grootste culinaire vedetten. Maar er zijn nog zo veel hidden gems om te ontdekken als de Sabato-foodies hun adressenboekje openen.

Dus voilà, 100 aanwinsten voor op de culinaire bucketlist: van winkels die al eeuwenlang hun ambacht doorgeven aan de volgende generatie tot vernieuwende start-ups en uit de hand gelopen coronahobby’s.

Yasushi Sasaki werd geboren in Japan en verhuisde in 1991 naar Brussel. Zijn passie voor patisserie voerde hem naar de Brusselse Ceria-school. Daarna werkte hij tien jaar in de beroemde banketbakkerij Mahieu (inmiddels gesloten) in Sint-Pieters-Woluwe.

Advertentie
Yasushi Sasaki is door de culinaire gids Gault&Millau verkozen tot Brusselse ‘chocolatier van het jaar’.
©rv

In 2007 richtte hij zijn eigen zaak op in Sint-Pieters-Woluwe, met Franse patisserie van topkwaliteit. Maar de Japanse chocolatier maakt ook uitmuntende pralines. Onlangs werd hij door Gault&Millau trouwens uitgeroepen tot Brusselse ‘chocolatier van het jaar’.

Onze absolute aanrader is zijn dorayaki met azuki­bonen, een soort Japanse pannenkoek gevuld met rode bonen.

Pâtisserie-chocolaterie Sasaki

Franciskanenlaan 10, 1150 Brussel, België
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer