Japanse waaier | Tagawa, Brussel

Even genoeg van de oer-Vlaamse kost en de streekspecialiteiten? Met deze delicatessen tover je zelfs in de somberste herfstmaanden zon en kleur op je bord.

The 100 Food special | 2023

Natuurlijk kennen jullie al de weg naar ‘s lands grootste culinaire vedetten. Maar er zijn nog zo veel hidden gems om te ontdekken als de Sabato-foodies hun adressenboekje openen.

Dus voilà, 100 aanwinsten voor op de culinaire bucketlist: van winkels die al eeuwenlang hun ambacht doorgeven aan de volgende generatie tot vernieuwende start-ups en uit de hand gelopen coronahobby’s.

De kruidenierszaak Tagawa was aanvankelijk een stek voor de Japanse gemeenschap in Brussel, maar dan ontdekten ook Belgische en buitenlandse fijnproevers de zaak. Sindsdien zijn er winkels over heel Brussel.

Advertentie
Advertentie

Hier vind je alles, van heel gespecialiseerd tot heel gewoon: witte en zwarte sesam, diverse oliën, wasabi, mosterd, een breed assortiment sojasauzen, katsuobushi (gedroogde vis voor bouillons), tofoe, dashi, Japanse bieren en sake, rijst in grote en kleine zakken, verse noedels, droge noedels, udon, soep in zakjes, allerlei soorten zeewier (nori) of gedroogde paddenstoelen en nog veel meer.

©© Stefaan Temmerman

Er is ook een assortiment verse producten (groenten, fruit, kruiden) en afhaalgerechten (sushi, sashimi en bento’s de dag zelf door een Japanse chef gemaakt), evenals diepvriesproducten (yakitori-spiesjes, gyozas, takoyaki) en verschillende soorten ijs, waaronder ijs van groene thee.

Advertentie
Advertentie

Het probleem is om er je weg te vinden en te begrijpen wat op de verpakking staat. Vertaalapps helpen, maar je krijgt ook uitleg van het personeel als het niet te druk is.

Tagawa, Vleurgatsesteenweg, Brussel, België

Vleurgatsesteenweg 119, 1000 Brussel, België
Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer